Andrea Bijen

Wie: Andrea
Wat: Regisseren, researchen en initiëren. Oftewel, filmprojecten initiëren en verhalen vertellen met als leidend medium film.
Waarom: Goede vraag. A. Omdat ik niet veel anders kan. B. Omdat ik ontzettend geloof in de kracht van film en met film de mooiste verhalen wil vertellen. Impactvolle, integere, broodnodige en/of zakelijke verhalen.
Lievelingskleur:  Noors blauw. M’n moeder noemde dat altijd zo. Ik weet welke kleur daar bij hoort maar wellicht zegt het een ander niets. Scandinavische kleuren zijn mijn favoriet.
Inspiratie: Ontmoetingen met anderen. Mezelf in nieuwe settings plaatsen. Dat is soms spannend, maar het verrijkt en het verruimt je blikveld.

Aan wat of wie heb je een hartgrondige hekel en wat doe je als je er oog in oog mee staat?
Aan de deur van de berging die je erg hard moet aanduwen alvorens je er met je fiets door kan. Met twee boodschappentassen aan het stuur, duwen, trekken. Het is gewoon afschuwelijk. Wellicht kan het efficiënter. Het feit dat ik dat niet doorzie, impliceert dat ik dan voornamelijk mezelf hekel. Gaat meestal gepaard met gevloek. Duurt een minuut of drie. Dagelijkse basis.

Wat vind je het leukst aan mens zijn?
Wat ik vooral interessant vind aan mens-zijn is dat het een riedeltje is van pak ‘m beet 80 jaar. Als je dat soms realiseert – dat je gewoon je die tijd uitzit – wordt het allemaal wat relatiever.

beescene.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *