Over

Kijk, in onderstaande video uit Lola Luid 2, (we zitten inmiddels in pand 3 maar wat we daar doen is precies hetzelfde) leggen we je uit wat Lola Luid is:

Lola Luid! is een initiatief van LOLA en is een broedplaats en ontmoetingsplek in Amsterdam Nieuw-West. Van augustus 2014 t/m november 2015 gevestigd aan de Schipluidenlaan, van december 2015 t/m augustus 2017 aan de Piet Mondriaanstraat en sinds maart 2018 aan de Derkinderenstraat 44.

Wij geloven in leegstandsbeheer met een maatschappelijke meerwaarde. Geen lege gebouwen midden in woonwijken, maar een bruisende plek met open karakter, waar buurtbewoners een kop koffie drinken, een evenement bezoeken, of gewoon even binnen lopen en elkaar ontmoeten.

We dragen zorg voor de panden waarin we verblijven en beheren deze op een duurzame manier. In vergelijking met andere leegstandsbeheerders besparen we ieder jaar enorm veel energie. Daarnaast bieden we plek aan kunstenaars, startende ondernemers en stichtingen, die een werkplek nodig hebben om te kunnen groeien maar (nog) geen dure ruimte in het centrum van de stad kunnen betalen. Tot slot gaan we een verbinding aan met de wijk. We organiseren evenementen met en voor de buurt en spelen een verbindende rol.

Documentaire: Lola Luid – un grand spectacle