Word jij onze nieuwe Kwartiermaker in Amsterdam Nieuw-West?

Stichting Leegstand Oplossers Amsterdam (LOLA) verzorgt creatief en maatschappelijk leegstandsbeheer. In tijdelijke broedplaatsen op uiteenlopende locaties in Amsterdam en omstreken bieden we betaalbare ruimte aan kunstenaars, creatieven, startups, maatschappelijke ondernemers en buurtinitiatief. We zijn een
plek met een open karakter waar iedereen welkom is en proberen een verbindende rol te spelen in de buurt.


LOLA heeft een unieke organisatievorm waarbij de locaties vrijwel autonoom
opereren met elk een eigen projectteam. De medewerkers zijn meestal afkomstig uit de directe omgeving. Door de inbedding en actieve betrokkenheid van de lokale gemeenschap heeft LOLA een belangrijke rol in de buurten waar we actief zijn.
We zoeken twee part-time of één fulltime kwartiermaker(s) om ons team in LOLA LUID op de Derkinderenstraat in Slotervaart te versterken. Als kwartiermaker ben je de spin in het web van de broedplaats. Je bent de verbinder tussen het pand, de bruiklener, bewoners en organisaties uit de wijk, culturele en maatschappelijke initiatieven en de stad. Samen met een andere kwartiermaker verdeel je in overleg het diverse takenpakket. We zoeken een zakelijk en organisatorisch talent, als wel iemand die het programmerings en productionele deel op zich neemt. We vinden het belangrijk dat je werkt vanuit je persoonlijke drijfveren en intrinsieke motivatie.

Taken

  • Culturele/maatschappelijke programmering en productie (zowel voor je eigen initiatieven alsook het ondersteunen en faciliteren van bestaande initiatieven en nieuwe initiatieven uit de buurt).
  • Contact met bruiklenersin het pand, stakeholders in de buurt en gemeente opbouwen en onderhouden
  • Algemene beheertaken van het pand (technisch vaardig en verantwoordelijk dragen voor het pand)
  • Aanvragen subsidies
  • Promotionele werkzaamheden en website/socials bijhouden.
  • Aanwezig zijn bij events


Profiel
Ervaring met programmering en productie in het algemeen.
Een liefde voor sociale, inclusieve stadsontwikkeling
Je hebt een netwerk in de wijk (Slotervaart/Overtoomse Veld) en woont/werkt bij voorkeur in de buurt.
Verbinder
 Heel flexibel, initiatiefrijk, vindingrijk en handson (projecten van A tot Z kunnen dragen)
Communicatief vaardig

Periode: per direct tot looptijd van het pand. In overleg 1 tot 3 dagen per week.

Vergoeding: in overleg en op factuurbasis.

Deze vacature wordt zowel intern als extern uitgezet.

Lola Luid wil een inclusieve organisatie zijn, die de kracht van de diversiteit onderstreept in de buurten waarin we actief zijn. Bij de selectieprocedure houden we dan ook rekening met iemand die representatief is voor de wijk. LOLA beheert panden op basis van leegstandsbeheer.

Op dit moment is nog niet duidelijk wat de einddatum van Lola Luid is. Op deze locatie is Lola Luid reeds 5 jaar actief. Meer informatie op deze website en www.leegstandoplossers.nl


Benieuwd? Mail dan voor 20 april je motivatie en CV naar hallo@lolaluid.nl