Goeie Gesprekken in Lola Luid!

GOEIE GESPREKKEN
tussen vrienden en vreemden
over samen leven met verschillen

19:00 inloop, 19:30 tot 21:30 uur gesprekken.

 

Amsterdam Nieuw West is een buurt waar mensen met verschillende etnische en culturele achtergronden wonen. We komen elkaar tegen bij de dagelijkse boodschappen en er worden onder andere in Lola Luid veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Maar leren die verschillende groepen elkaar ook echt kennen? Hoe denkt een vriend of een vreemde over onderwerpen die meer de diepte in gaan? En wat zijn jouw gedachten over samen leven met verschillen? Tijdens deze drie avonden, die bedoeld zijn voor iedereen die in Slotervaart woont of werkt, gaan we met elkaar om tafel voor een goed gesprek. Andere geĂ¯nteresseerden zijn ook welkom!

Je kunt een enkele, twee losse of alle drie de avonden mee komen praten. De entree is gratis en voor alle deelnemers aan de gesprekken is er gratis soep en brood. Na een heel korte inleiding gaan we in kleine groepen en onder begeleiding van getrainde gespreksleiders, met elkaar in gesprek over de volgende onderwerpen:

26 mei – Waar voel jij je thuis?

Voel jij je altijd thuis in Slotervaart, en waarom wel of niet? Waar en wanneer voel jij je eigenlijk thuis? En wat betekent dat voor jou?

14 juni – Wat is vrijheid?

Voel jij je in jouw eigen woon/werk omgeving echt vrij? Wat betekent vrijheid eigenlijk voor jou? En op welke specifieke momenten ervaar je dat?

14 juli – Wanneer voel jij je veilig?

Wat maakt dat jij je veilig voelt? Een gevoel van veiligheid, wat is dat voor jou? Op welke momenten voel jij je veilig in Slotervaart?

flyer voor geel-01