Over

Welkom bij Lola Luid! Wij zijn een bont gezelschap van ondernemers, culturele- of maatschappelijke initiatieven en kunstenaars. Op dit moment bevolken we het pand aan Derkinderenstraat 44.  In ons gebouw vind je het restaurant Le moene, een kapper, ateliers en kantoren, workshops, concerten, exposities, sportactiviteiten en nog heel veel meer.

 

Wij geloven in de kracht van verbinding en ontmoeten, en verzorgen daarom leegstandsbeheer met een maatschappelijke meerwaarde. Geen lege gebouwen midden in woonwijken, maar een bruisende plek met open karakter waar iedereen welkom is. We zoeken een verbinding met de wijk waarin ons pand ligt, onder andere door ruimte beschikbaar te stellen aan buurtinitiatieven. Zo zijn er gratis sportactiviteiten voor jongeren, is er iedere zaterdag een clean-the-hood-fitcamp en iedere dinsdag De Gratis Bakker, onze buurman brengt ook weer mensen bij elkaar door in ons gras een gedeelde moestuin te beginnen, we bieden kunstenaars uit de wijk expositieruimte, organiseren culturele activiteiten voor mensen uit de buurt én mensen uit de hele stad, er is jaarlijks een gratis iftar tijdens de Ramadan, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We werken samen met zo’n beetje alle sociale en culturele initiatieven uit ons deel van de stad.

Oja, we zijn dus niet een broedplaats alleen voor kunstenaars. En ook zeker niet de zoveelste leegstandsbeheerder die zich niet drukt maakt om de wijk, de staat van een pand of de mensen. Maar dat begreep je inmiddels vast al.

Check alle aankomende evenementen in de agenda.

In onderstaande video uit Lola Luid 2, (we zitten inmiddels in pand 3 maar wat we daar doen is precies hetzelfde) leggen we je uit wat Lola Luid is:

Lola Luid! is een initiatief van LOLA. Van augustus 2014 t/m november 2015 gevestigd aan de Schipluidenlaan, van december 2015 t/m augustus 2017 aan de Piet Mondriaanstraat en sinds maart 2018 aan Derkinderenstraat 44.

 

Documentaire: Lola Luid – un grand spectacle