Duifies020 @ Lola Luid: Youri & Marie (dansvoorstelling) + expositie van Linda Rusconi en Kasper Jongejan

Zaterdag 20 oktober om 13:00u is Duifies 020 in Lola Luid met een live dansact van Youri and Marie en expo van Linda Rusconi en Kasper Jongejan. Toegang is gratis.

Youri & Marie
Zij zullen tijdens Duifies 020 hun moderne dans performance genaamd ‘Morning, Mourning’ opvoeren. “Stilaan ontglipt het hem. Hij geeft niet mee, hij geeft niet op, hij houdt vast. Hoe gaan we om met een einde? Dat is wat Morning, Mourning stelt, een levenloos lichaam door de ruimte slepen, een eindeloze reis als tot een hopeloze poging.”

Linda Rusconi
De Amsterdamse Linda noemt zichzelf beeldmaker. “Ik observeer en teken wat ik zie. Met welk materiaal ik ook werk, het uit zich altijd in een tekening. Schilderen is voor mij acrylverf en een kwast gebruiken. Maar tekenen is een manier van kijken. Ik teken met een kwast, kroontjespen en potlood. Tekenen is voor mij een vorm van meditatie. Tijdens het tekenen verdwijnen mijn gedachten en ga ik helemaal op in mijn onderwerp. Hoe langer ik naar iets kijk, hoe meer ik zie. Kleuren die in eerste instantie niet werden opgemerkt, komen tevoorschijn. De karakteristieken vertalen zich in lijnen. Een onderwerp benader ik vanuit de licht/donker verhouding en dit vertaalt zich weer naar een realistische weergave van het onderwerp.