Sarah van Vliet

Sarah_FotoAnneliesVerhelst_2

Wie: Mijn naam is Sarah van Vliet. Ik ben vertaler, taalkundige en schrijver.
Wat: Na mijn studie Engels heb ik onderzoek gedaan in de taalwetenschap. Eigennamen en persoonlijk voornaamwoorden, daar was ik jarenlang zoet mee. Tegenwoordig werk ik als vertaler Nederlands-Engels en Engels-Nederlands, voornamelijk op het gebied van kunst en cultuur. Verder heb ik een roman geschreven, waarmee ik dit jaar hoop te debuteren.
Waarom: Veel van wat ik doe komt voort uit mijn liefde voor taal: het taalwetenschappelijk onderzoek dat ik na mijn studie heb gedaan, het vertalen natuurlijk, en ook het schrijven.
Lievelingskleur: Mijn lievelingskleur was altijd rood (ik word vrolijk van rode lippenstift), maar dat begint te verschuiven naar groen. Daarom geniet ik ook zo van die mooie planten in Lola Luid.
Inspiratie: Boeken, boeken, en nog eens boeken. Maar ik houd ook van gewoon uit het raam en in de verte staren.

Wat wil je worden in een volgend leven?
Advocaat. Ik vermoed dat er een goede strafpleiter aan me verloren is gegaan. Dat geeft niet, er moet wat te wensen overblijven. Daar zijn die volgende levens juist voor bedoeld.

Wat koop je het liefst bij de bouwmarkt?
Het liefst niets. Ik houd eigenlijk niet van bouwmarkten. Ook niet van andere winkels, met uitzondering van boekwinkels.

sarahvanvliet.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *