Sabine Staartjes

 

SabineStaartjes_fotoAnneliesVerhelst_015

Wie: Sabine Staartjes, 27 jaar, sinds 2,5 jaar eigenaar en designer van Studio Sabine Staartjes, perfectionist, optimist.
Wat: Ik maak verschillende kleding collecties, conceptueel en draagbaar, daarnaast werk ik in opdracht. Ik vind het leuk om heel lang aan één ding te werken, maar ook om in korte tijd veel divers werk te maken. Die afwisseling is belangrijk, anders raak ik verveeld. Ik moest eens 20 dezelfde etuis achter elkaar maken, nou, draag me maar weg aan het eind.
Waarom: Ik vind het interessant om bestaande elementen uit hun context te trekken en op een andere manier te plaatsen. Zoals een jasje van ballonnen, of een stof met streepjescode print. Die twist, dat het niet meer klopt met wat je dacht te kennen, dat je op een nieuwe manier naar dingen kijkt, dat vind ik tof.
En daarnaast, ik wil het straatbeeld opfleuren met mijn gekleurde kleding, de wereld is al zwaar genoeg. De basiskleur in de Nederlandse kledingkast is vaak zwart, grijs en bruin, zou ik graag anders zien.
Lievelingskleur: Roze
Inspiratie: Uit mijn eigen leven, of uit irritaties die ik ergens over heb.

Welke superpower wil je hebben?
Omdat ik zo perfectionistisch ben, wil ik liever geen werk overlaten aan anderen, het wordt nooit exact zoals ik het voor ogen heb. Dat zou opgelost zijn als ik op 100 plekken tegelijk kan zijn, dus dat graag.

Welke droom heb je opgegeven?
Vroeger wilde ik zangeres worden, dansen en zingen. Zoals Madonna of de Spice Girls, daar droomde ik van terwijl ik met mijn borstel voor de spiegel stond. Al snel kwam ik er achter dat ik dat eigenlijk helemaal niet kon. Ik wilde graag auditie doen bij Kinderen voor Kinderen. Mijn ouders zeiden: “Sabine, je mag dat natuurlijk wel als je dat wil, maar je kunt gewoon echt niet zingen.” Bekend worden, dat is wel overgebleven van die droom. Ik wil over 10 jaar een bekende ontwerper zijn, dat iemand zegt: “Ik heb een Sabine Staartjes in de kast hangen” en dat iedereen dan weet wat dat is.

www.sabinestaartjes.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *