Rolinde Hoorntje

Wie: Rolinde Hoorntje
Wat: Ik schrijf over muziek, ben een derde van schrijfcollectief ZoZuidas en werk aan mijn debuutroman voor Prometheus, De Hub. Grofweg gaan mijn schijfwerkzaamheden over muziek en meer. In nrc.next heb ik een column ‘Housen met Hoorntje’, met ZoZuidas schrijven we over dingen in de categorie overwerk en achterklap. Wij zijn de luchtige noot in de kantoorjungle en rapporteren over het wel en wee van de kantoorslaaf in de vierkante meter kantoorspeeltuin bij Zuid WTC. We schreven columns in onder meer Glamour en het FD en twee boeken (ZoZuidas en Project Dromenland). Op het moment werken we aan een televisieserie.
Waarom: Schilderen met woorden is wat ik noodzakelijkerwijs doe vanwege een continue voice over in mijn hoofd. Sommige goeroe’s zeggen dat je die commentator moet weg mediteren maar he, wij hebben best wat gebbetjes en interne lol met zijn twee. Ik zou niet weten hoe ik moet overleven zonder elke dag minimaal drie pagina’s vol te schrijven op papier (het eerste wat ik doe als ik wakker word). Verbaal ben ik al vanaf het moment dat ik nog in de luiers zat. Als eenjarige wees ik mijn moeder terecht als ze een luier wilde verwisselen ‘dat is het probleem niet mamma’ – wijsvinger in de lucht. Als tweejarige bedacht ik nieuwe woorden als ‘verzenderen’ (later ‘zappen’ in goed Nederland genoemd :)). Toneelstukjes schrijf ik vanaf een jaar of drie en inmiddels doe ik dat in de vorm van een scenario. Oreren en analyseren is echt mijn ding, maar liefst wel zoveel mogelijk in klip en klare taal.
Lievelingskleur: Mintgroen of okergeel
Inspiratie: Mensen die tegen de stroom inzwemmen en iets doen vanuit hun eigen kracht. Mensen die wars zijn van bureaucratie en geloven dat willen kunnen is. Mensen die handelen vanuit hun gevoel.

Wat wil je worden in een volgend leven?
Architect of hi ha home decorator, kunstenaar of fotograaf

Wat is je minst favoriete vervoersmiddel?
De auto. Ik rijd als een negentigjarige op de snelweg en sta doodsangsten uit terwijl iedereen me al lang is voorbijgevlogen. Ik ben zo iemand die eigenlijk op de groene piste thuis hoort en dan blokkeert als hij bovenaan de zwarte bugelpiste (de snelweg) staat.

Rolinde_fotoAnneliesVerhelst_02

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *