Michelle de Gruyl

Wie: Mijn naam is Michelle, ik ben 26 jaar en tot 6 maanden geleden was ik brunette.
Wat: Ik ben illustrator, oftewel een visueel vormgever. Daarnaast ben ik afgestudeerd in Antropologie en heb ik vorig jaar de master Conflict Studies afgemaakt. Nu probeer ik mijn passie voor ontwerpen en maatschappelijke issues te combineren. Mijn doel is om NGOs zoals Amnesty International of Stop Aids Now te ondersteunen in hun voorlichting en externe (visuele) communicatie van zowel hun kennis als hun activiteiten.
Waarom: Als ik niet kan tekenen raak ik gefrustreerd. Dan kroppen allerlei ideeën en beelden zich op in mijn hoofd en dat voelt heel ongezond. Tegelijkertijd kan ik totaal niet tegen onrechtvaardigheid en wil ik mensen helpen om onderwerpen zoals kindsoldaten, vluchtelingen en mensenrechten te begrijpen.
Lievelingskleur: Ja deze vraag houdt me dus al járen bezig en het antwoord wisselt per maand. (Ik vermoed dat het seizoensgevoelig is.) Ik vind kleuren namelijk vooral fantastisch in combinatie met elkaar, zoals de complementaire en secundaire kleuren (rood/groen, oranje/blauw enz.). Maar als ik dan moet kiezen, dan zeg ik paars. Het schijnt bijna onmogelijk te zijn om een zwarte tulp te kweken, omdat er altijd paars in zit.  
Inspiratie: Andere beeldmakers, foto’s van ateliers van die andere beeldmakers, conflict, mens versus natuur, folkore, sagen en mythes en briljante one-liners en woordspelingen. Cirkels doen het ook altijd goed.

Wat vind je het leukst aan mens zijn?
Ik vind het fascinerend om te merken hoe erg je kan veranderen als persoon en dat je als mens de mogelijkheid hebt om dat bewust te ervaren. Dat elke keer dat je denkt ‘Zo, nu ben ik er’, dat er dan toch nog transformaties plaats kunnen vinden. Ik denk dat dat een oneindig proces is, want niemand is in steen gebeiteld.

Heb je een strafblad? Zo nee, waarom eigenlijk niet?
Ik zou de slechtste crimineel aller tijden zijn. Ik ben te empatisch ingesteld om dingen uit te halen waarvan ik weet dat anderen ze niet zo leuk vinden. Ook als ik het zelf wél heel erg leuk zou vinden. Maar dan vind ik het al niet leuk meer. Deze gedachtegang is waarom ik geen strafblad heb.

www.studiomichelmarie.com

6955603_orig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *