Marek van de Watering

Marek_fotoAnneliesVerhelst_1

Wie: Mijn naam is Marek van de Watering.
Wat: Ik geef les op de Gerrit Rietveld Academie, schrijf over hedendaagse kunst, maak eigen werk en organiseer tentoonstellingen.
Waarom: Omdat ik door dit te doen zowel mijn wetenschappelijke achtergrond als mijn wil buiten de wetenschap dingen te onderzoeken kan combineren. Ik vind het goed om tijd te nemen, om kritisch te zijn, en kennis te delen. Om van daaruit verder te werken.
Lievelingskleur: Bordkrijtgroen.
Inspiratie: Conventies; waarom we ons allemaal aan bepaalde, soms onuitgesproken regels houden binnen daardoor strikt afgebakende gebieden. En hoe wonderlijk het is wanneer conventies uit een gebied op een ander gebied worden toegepast.

Wat wil je worden in een volgend leven?
Een naaldboom of zo’n balletje van lijmrestjes dat je tussen je vingers kan draaien. Als het maar geen autoband is.

Wat is de meest interessante emotie?
Woede en verdriet, omdat die twee ontzettend belangrijk zijn, denk ik, maar lijken onder te sneeuwen in Facebook-likes, LinkedIn profielen, elevator-pitches en dergelijke.

 

http://marekvandewatering.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *