Karen Paalman & Savannah Koolen

Wie: Karen Paalman  |  Savannah Koolen, a.k.a Mrs. Saffie a.k.a Saboe
Wat:
K: Samen met Savannah organiseren wij een ‘huiskamer/hangout’ voor ongedocumenteerde jongeren op de maandag en donderdag middag/avond. Daarnaast ben ik grafisch ontwerper en heb ik mijn eigen studio in de houthavens.
S: Samen met Karen organiseren wij een ‘huiskamer/hangout’ voor ongedocumenteerde jongeren op de maandag en donderdag middag/avond in de kantine van Lola Luid.
Al voor meer dan 8 jaar ben ik coördinator van Stichting Here to Support. Wij zetten samen projecten op met en voor ongedocumenteerde vluchtelingen in Amsterdam. Wij willen de stem versterken van deze dappere mensen en dit doen we met artistieke en innovatieve projecten. Op dit moment zetten we ook een steden netwerk op met 7 Europese steden.
Waarom:
K: Ik ken deze jongeren al lang en vind het belangrijk nauw contact te onderhouden. Zowel zij met elkaar als met ons. Vanwege corona mogen we ze niet meer opzoeken op de plekken waar zij wonen. Daarom hebben we op deze manier een plek gecreëerd waar we elkaar wel kunnen ontmoeten.
Als ontwerper maak ik veel illustraties en infographics rondom sociale thema’s voor NGO’s als Somo en TNI, en voor dierenrechten organisaties zoals Fur Free Alliance en Ongehoord. Ik vind het belangrijk om als ontwerper bezig te zijn voor organisaties zonder winstoogmerk die werken aan een beter wereld.
S: Omdat ik het belangrijk vind dat mensenrechten gewaarborgd worden in onze stad en omdat ik niet tegen onrecht kan. Ik geloof dat we veel meer kunnen doen om echt een inclusieve stad te zijn.
Lievelingskleur:
K: Rood en Geel
S: Roze
Inspiratie:
K: pfff, dat kan van alles zijn. Mooie natuur, mooi licht, een wandeling, maar ook mensen kunnen me inspireren.
S: Mijn supertoffe collega’s die altijd door blijven gaan en blije gezichten om me heen.

Wat wil je worden in een volgend leven?
K: Een kat
S: Ik wil graag in vrede rusten, als mijn tijd komt 😉

Wat is de meest interessante emotie?
K: 🙂 geen idee
S: Happiness

www.getlos.nl
www.heretosupport.nl
www.amsterdamcityrights.org
www.cityrightsunited.org
www.printrights.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *