José van Gelderen

9481814_orig

Wie: José van Gelderen
Wat: Ik maak en ontwerp meubels met het Makers Collectief en ik geef toekomstige leerkrachten basisonderwijs wetenschap- en techniekles.
Waarom: Ik maak meubels vooral omdat ik er zelf heel blij van word. De geur van hout, het met mijn handen werken, aan de ene kant het werken met grove machines en aan de andere kant het gepriegel en de focus die je moet hebben om dingen die anders gaan onzichtbaar op te lossen. Lesgeven maakt mij ook blij, ervoor zorgen dat juffen en meesters in hun klas proefjes doen en bouwwerken maken, zodat basisschoolkinderen hun talenten buiten rekenen en taal ontdekken is ook heel waardevol.
Lievelingskleur: Op het moment is het blauw en de diepbruine tekening en kleur van notenhout dat je net in de olie hebt gezet, dat is echt magisch.
Inspiratie: Meubels en gebruiksvoorwerpen die zowel efficiënt zijn als dat ze met zorg zijn afgewerkt.

Welke superpower wil je hebben?
Vliegen, het lijkt me echt super om me door de lucht te bewegen en over de stad uit te kijken.

Heb je een strafblad? Zo nee, waarom eigenlijk niet?
Ehh, ik denk het niet, of zetten ze daar de bekeuringen voor zonder licht fietsen en niet wachten voor groen op?

2 gedachtes over “José van Gelderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *