Iris van Vliet

Wie: Iris van Vliet
Wat: Professioneel plantenliefhebber. Als Mama Botanica verspreid ik het planten evangelie. Want ik ben ervan overtuigd dat planten de wereld een betere plek maken. Zowel met megalomane projecten als de High Line Park in New York, maar ook gewoon dat plantje bij jou in de vensterbank. Daar richt ik me dan ook voornamelijk op; hoe jij thuis je planten in leven houdt. Ik verspreid kennis en inspiratie via Instagram en YouTube en geef workshops door heel Nederland. Momenteel werk ik aan een boek, maar dat is stiekem nog een beetje geheim.
Waarom: Ik kan me geen leven zonder planten voorstellen. Voor planten zorgen is een beetje als voor jezelf zorgen. Je geeft ze liefde en aandacht en je wordt beloond met nieuwe bladeren. En elke keer sta je er weer verbaasd naar te kijken.
Lievelingskleur: Monstera Groen
Inspiratie: De jungle. Ooit wil ik alle planten uit mijn huis in hun natuurlijke habitat opzoeken en fotograferen. En voor veel van die planten zal ik naar de jungle moeten. Helemaal geen straf!

Wat is je minst favoriete vervoersmiddel?
De step. Wie heeft dat ding uitgevonden?

Wat vind je het leukst aan mens zijn?
Het avontuur en de liefde.

Een gedachte over “Iris van Vliet

 1. Dear Iris Van Vliet,

  I am a norwegian artist currently working on an installation for w139. I want to make a garden of live plants, including plants that you can make tea from the fresh leaves. I want to encourage visitors to look closer at plants and to experience the transformation they can bring about through consumption. My friend recommended I try to get in touch with you for any tips on how to get plants to Amsterdam for the garden. Please call or email me if you have any leads to borrow and take care of plants for a month, I really hope to make this happen. Thank you:)

  Best,
  Hannah Mjolsnes

  +45 95 022916
  Hannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *