Eva Mooiman

Wie: Ik heet Eva Mooiman, ik ben de dochter van Niesje Slob en Albert Mooiman en ik maak afbeeldingen van olieverf op papier en korte films waarin ik me verkleed als mode-goeroe. Ik heb eens een keramieken sculptuur gemaakt van de romp van een kat. Ik hou er van wanneer dingen op vlees lijken terwijl ze van een ander materiaal zijn. Ik denk dat je vooral bent wat je doet en zegt en maakt. Het leuke daaraan is dat dat iedere dag weer iets anders is.
Wat: Ik maak dingen waar mensen naar kunnen kijken. Dieren en geesten trouwens ook. Alles met ogen. Eigenlijk ben ik zelf ook de hele dag bezig met heel hard kijken en dan alle dingen proberen op te slaan in lades in mijn hoofd en dit pruttelt dan wat in de rondte en dan wordt het een kunstwerk en begrijp ik het pas later.
Waarom: Omdat ik vind dat ik dat goed kan. Ik maak graag dingen. Of eigenlijk zit ik het liefst heel de dag op een houten stoeltje en dat doe ik dan soms. Maar het zit in mij om te creëren want daar krijg ik een goed gevoel van. Als het heel erg lelijk is wat ik maak dan ga zit ik er even op te zeiken en dan smeer ik er nog iets overheen waardoor het wat lucht krijgt. Je moet soms je eigen kunst even relativeren en dan is het weer wat lolliger.
Lievelingskleur: Goud, without a doubt.
En daarnaast op dit moment: paars naast smaragdgroen, donkerbruin met roze, alles wat familie is van mauve en alles wat valt onder de kleur van huid.
Ik ben de ambassadeur van kleur, het belang van goede kleurencombinaties wordt onderschat.
Inspiratie: Schaamte en drama en de dood. Wat voor kleren mensen aantrekken vind ik heel leuk. Ik kijk graag naar modefotografie. Ik ben daaraan verslaafd. Ik ben van tegenstellingen. Bij fashion shoots is alles absurd mooi, ik hou van dat extreme. In mijn werk heeft alles meer een rafelrandje. Lekker lelijk is fijn en grappig. Het is belangrijk dingen zoals je werk en het leven niet al te serieus te nemen dan is het voor iedereen vaak beter. Ik ben hier soms heel goed in en soms heel slecht.

Wat is je minst favoriete vervoersmiddel?
Scooter. Daar rijden toch meestal mensen op die andere ideeën hebben over wat een prettige wereld is dan ik. Misschien koop ik wel een scooter want dan kijk ik er weer anders naar maar dan krijg ik een uitgezakte kont en ik ben al niet zo’n sporter.

Wat vind je het leukst aan mens zijn?
Dat je kan kiezen.

www.evamooiman.nl

Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *