Arjan Hijbeek

Arjan

Wie: Arjan Hijbeek
Wat: Ik maak schilderijen. En een bruidskist. Dat is een kist waar je lakens in kunt stoppen en die krijg je cadeau van de ouders van de bruidegom als je gaat trouwen. Het is een gebruik van vroeger, de kist die ik maak is kleurrijk beschilderd, en een beetje volks.
Waarom: Ik zie een schilderij als een object om te communiceren. Als het af is, begint het zijn eigen leven te leiden, het voert een gesprek met andere beelden die al bestaan, of nog gaan bestaan. Wat ik soms jammer vind, is het ontbreken van een praktische functie, behalve dan dat je er naar kunt kijken. Daarom dus die bruidskist.
Lievelingskleur: Blauwe lucht. En dat je dan recht omhoog kijkt, waar het blauw heel donker is.
Inspiratie: Het internet en geschiedenisboeken.

Wanneer heb je voor het laatst gehuild?
Ik kan me nog herinneren dat ik gehuild heb, het afgelopen jaar nog, maar ik weet niet meer waarom. Het was ook meer een traan laten, misschien om een film. Ik zou wel vaker willen huilen.

Wat wil je worden in een volgend leven?
Boswachter, zodat je de hele dag buiten kunt zijn. Of moeder. Wat me daar leuk aan lijkt? Niets eigenlijk, maar ik ben heel benieuwd hoe dat is. Ik wil ook wel in een ander land geboren worden, want ik wil weten hoe ik dan ben. In het Midden-Oosten ergens, Syrië bijvoorbeeld.

arjanhijbeek.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *