Anne Douqué

AnneDouque_fotoAnneliesVerhelst_03

Wie: Ik ben Anne Douqué.
Wat: Ik werk als zelfstandig vertaler, copywriter en communicatieadviseur. Eigenlijk kun je voor alles wat met taal en tekst te maken heeft bij mij terecht. Of bij ons, kan ik beter zeggen. Bij Lola Luid! deel ik namelijk een kantoor met mijn collega-‘taaldieren’ Anne Marie, Anne W., Linda en Sarah, die allemaal als zzp’er in hetzelfde vakgebied zitten. Naar aanleiding van 4H Lola Luid! (onderdeel van 24H West) hebben we Dichtklup opgericht: met woordkaartjes laten we deelnemers gedichten leggen. Zo zijn ze op een ongedwongen en laagdrempelige manier met taal en creativiteit bezig.
Waarom: Ik heb een dikke vette talenknobbel (en een getallendeuk, roep ik er altijd achteraan). Als kind verslond ik het ene boek na het ander en op de middelbare school deed ik eindexamen in Nederlands, Engels, Duits, Frans, Grieks en Latijn. Daarna heb ik zelfs nog 2 jaar Klassieke Talen gestudeerd. Na mijn afgeronde studie (Communicatie & Informatiewetenschap) ging ik aan de slag bij het Van Gogh Museum en het duurde niet lang of ik maakte het personeelsblad voor de winkelmedewerkers en schreef productteksten voor de webshop. Tegelijkertijd begon ik als vertaler te freelancen, en toen dat steeds beter ging, ben ik zzp’er geworden. Kort gezegd doe ik gewoon waar ik van nature goed in ben, en dat is werken met taal. Zoals een wiskundige kan genieten van het oplossen van een vergelijking, zo vind ik het heerlijk om met woorden te puzzelen. Dit is wat ik ben, en daarom ben ik er goed in, en daarom vind ik het heel leuk. Of andersom. Nou ja, je begrijpt het hopelijk.
Lievelingskleur: Dat was ooit roze, maar toen mijn kleding- en accessoirecollectie eruit begonnen te zien als een suikerspin ben ik geswitcht naar blauw. I love blauw.
Inspiratie: Wie me inspireertMijn vriend (klef, maar waar). Vrolijke mensen die het leven niet door zo’n zwaarmoedige koker bekijken. Mensen die een enorme passie voor een bepaald onderwerp aan de dag leggen. En wát me inspireert: een steengoed boek natuurlijk.

Welke droom heb je opgegeven?
Dat is best een pittige vraag. Een droom is iets waar je intens naar verlangt, iets wat op een gouden sokkel in je hoofd prijkt en waarvoor je alles op alles zet om het te bereiken. Dus als je zoiets opgeeft, dan kan dat best pijnlijk zijn. Als ik er zo over nadenk, heb ik een ware droom gelukkig nooit op hoeven geven. Er zijn wel dingen die niet meer kunnen, die ik toch graag had willen blijven doen. Zoals hockeyen en hardlopen – dat mag niet meer door een blessure.

Wat is je favoriete activiteit?
Mag ik er maar één noemen? Je denkt natuurlijk ‘een steengoed boek lezen’, maar ik ga toch zeggen: met mijn vriend buiten zijn en een prachtige wandeling maken. (Oké, en daarna een goed boek lezen onder het genot van een kop warme choco of een biertje.)

www.marbletekst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *